Sanseveria is een vrouwenkoor uit Duffel, het werd opgericht in 1995. Momenteel telt het een twintigtal leden en staat het onder de enthousiaste leiding van Erik Demarbaix.

De bedoeling van Sanseveria is de specifieke 'sound' van het vrouwenkoor tot zijn recht te laten komen.

Dit doet het door een keuze te maken uit het mooie, soms minder gekende repertoire voor vrouwenstemmen. De interesse gaat daarbij vooral uit naar  hedendaags werk uit de 20ste en 21ste eeuw.

Het koor treedt naar buiten met jaarlijkse concerten en gevarieerde optredens. Via koorwedstrijden en repertoirecursussen neemt het actief deel aan het koorleven in Vlaanderen.

Ook de sociale dimensie is bij Sanseveria heel belangrijk. De jaarlijkse daguitstap, het vakantieconcert en de nieuwjaarsreceptie brengen de koorleden en hun families dichter bij elkaar. Kortom, Sanseveria is een hechte vereniging waarin de leden zowel genieten van het koor-zingen als van het samenzijn.

Doorheen de jaren werd een vast publiek, een 'supporterskring', opgebouwd. Daarop kan Sanseveria rekenen voor de concerten die 'gesmaakt' worden voor de mooie muziek maar zeker ook voor de gezellige sfeer en voor de fameuze culinaire hapjes, homemade door de leden en genereus aangeboden na elk kooroptreden.